Кубок Підгір’я-2014

«Газовик» (Богородчани) – «Кроно-Карпати» (Брошнів-Осада) – 2:2 (0:1)
13 квітня 2014 року – 14.00 м. Бурштин, стадіон «Енергетик», +7°С, 200 глядачів
Арбітр матчу: Лаврів Олексій (м. Івано-Франківськ)
Асистенти арбітра: Дем’янчук Тарас і Колюшко Максим (обидва – м. Івано-Франківськ)
«Газовик»: Макогон Михайло (К), Соколенко Андрій, Тащук Олег, Борисевич Роман, Томин Тарас, Турчанський Віталій, Войтків Андрій (Мельничук Андрій, 61), Боришкевич Володимир, Маковійчук Василь, Микуляк Олександр, Коржук Ігор (Бочкур Назар, 46)
«Кроно-Карпати»: Атаманчук Любомир (К) (Димид Святослав, 46), Перепічка Олег, Громоляк Андрій (Волошинович Зіновій, 15), Мельниченко Микола, Третяк Роман (Барановський Олег, 56), Драган Андрій, Ляхович Михайло, Януш Орест, Кушецький Ігор, Романишин Ростислав (Качак Назар, 54), Волошинович Ростислав
Голи:Томин Тарас (40), Боришкевич Володимир (64) – Януш Орест (10), Кушецький Ігор (52, з пенальті)
Попередження: Турчанський Віталій (59), Борисевич Роман (66, 87) – Януш Орест (27), Ляхович Михайло (27), Волошинович Ростислав (60, 75), Кушецький Ігор (64)
Вилучення: Борисевич Роман (87) – Волошинович Ростислав (75), Волошинович Зіновій (81)

Матч розпочався активними діями і «Кроно» і вже на 10-й хвилині брошнівчани повели: Орест Януш хитро підрізав м’яч головою і той над безпорадним Михайлом Макогоном опустився під поперечину – 1:0. А за три хвилини до цього просто повинен був забивати Ростислав Волошинович, який по центру вийшов на ударну позицію, але не влучив у ворота. Треба зауважити, що “вісімці” «Кроно-Карпат» фатально не щастило в цьому матчі, адже ще до перерви він не використав чотири подібні стовідсоткові нагоди.
Прикрою неприємністю для Василя Качура стала травма на 17-й хвилині центрального оборонця Андрія Громоляка, який сильно і впевнено зіграв на турнірі. Можливо цим перед самою перервою скористався «Газовик», який діяв практично без моментів. Микуляк виграв боротьбу на другому поверсі і скинув у воротарський майданчик, де Тарас Томин з кількох метрів переправив м’яча у сітку. 1:1.
Після перерви темп матчу відчутно зріс, і суперники ще по разу обмінялись забитими голами. Спочатку Ігор Кушецький з пенальті вивів «Кроно-Карпати» вперед, а згодом Володимир Боришкевич замкнув дальню штангу після прострілу з лівого флангу. Нічия не влаштовувала обидві команди, і на полі розгорілись справжні пристрасті, які постійно доводилось вгамовувати арбітру Олексію Лавріву. У підсумку, гравці обох команд на двох отримали вісім попереджень і три вилучення, але результат не змінився – нічия 2:2.

 

 

ФК «Калуш» (Калуш) – «ГалВапно» (Галич) – 3:1 (1:0)
13 квітня 2014 року – 16.00 м. Бурштин, стадіон «Енергетик», +7°С, 250 глядачів
Арбітр матчу: Романюк Анастасія (м. Івано-Франківськ)
Асистенти арбітра: Луцький Володимир (с. Боднарів, Калуський р-н), Колюшко Максим (м. Івано-Франківськ)
ФК «Калуш»: Кузів Богдан, Король Андрій (К), Олевич Ярослав, Гудак Степан, Новицький Андрій (Демків Ярослав, 46), Боднар Олег, Рибатчин Андрій, Борщ Володимир, Кравців Микола (Коско Юрій, 41), Стовбан Любомир, Крикунов Володимир
«ГалВапно»: Вандзіляк Андрій, Нагірний Ігор (Ярий Роман, 46), Гаврилишин Віталій, Яків’як Ігор (Кицька Ярослав, 46), Вовчук Ярослав, Данів Назар, Гуменюк Вадим, Воробець Тарас, Головінський Любомир, Вовчук Юрій (Шевчук Роман, 46), Цимбалістий Ігор
Голи: Стовбан Любомир (51), Король Андрій (55, з пенальті), Олевич Ярослав (68) – Кицька Ярослав (62)
Попередження: Коско Юрій (87) – Гаврилишин Віталій (83)

Матч між ФК «Калуш» і «ГалВапно» виявився останнім на «Кубку Підгір’я-2014», проте він вже нічого не вирішував. Можливо тому, галичани вийшли на гру недостатньо зібраними, і вже на першій хвилині проґавили різку атаку Борщ-Стовбан-Крикунов, але Андрій Вандзіляк зумів зреагувати на удар з кількох метрів. У Галича яскравою грою в атаці виділявся Ігор Цимбалістий, який постійно тримав в напрузі весь захист нашої команди. «ГалВапно» володіло незначною територіальною перевагою, натомість контратаки калушан були більш гострішими.
Рахунок був відкритий з кутового: Король головою підрізав навіс на ближній штанзі і Стовбан майже з лінії воріт заніс м’яч у сітку. Схожим також виявився третій гол калушан в цьому матчі, проте цього разу в потрібному місці опинився Олевич. Між цими епізодами команди ще встигли обмінялись забитими м’ячами на початку другого тайму. В результаті – перемога ФК «Калуш» 3:1, яка в підсумку не завадила галицькій команді вперше в своїй історії здобути «Кубок Підгір’я».

alt

Організатори також відзначили учасників індивідуальними призами. Кращим голкіпером було визнано гравця «Кроно-Карпат» калушанина Любомира Атаманчука, а приз кращого півзахисника турніру отримав гравець ФК «Калуш» Андрій Рибатчин.

 

Підсумкова турнірна таблиця:

М
Команди
В
Н
П
М’ячі
О
1.
«ГалВапно» (Галич)
3
1
1
10 – 7
10
2.
«Кроно-Карпати»
2
3
0
9 – 4
9
3.
ФК «Перегінське»
2
1
2
6 – 7
7
4.
ФК «Калуш»
2
0
3
6 – 9
6
5.
«Газовик» (Богородчани)
1
2
2
7 – 6
5
6.
«Карпати» (Яремче)
1
1
2
5 – 10
4

Перемога ФК «Калуш» в останньому матчі

Завершився традиційний весниний обласний турнір на призи «Кубка Підгір’я-2014». ФК «Калуш» в останньому матчі з рахунком 3:1 переміг «ГалВапно» з Галича і посів четверту сходинку.

Залишити відповідь