Чемпіонат області-2014

 

ФСК «Енергія» (Бурштин) – ФК «Калуш» (Калуш) – 0:0
29 березня 2014 року – 13.00, м. Бурштин, стадіон «Енергетик», +12°С, 80 глядачів
ФСК «Енергія»: Кудла Мафтій, Товстий Микола, Гелемей Володимир (П’єкний Роман, 46), Свиридов Ігор (Гречух Іван, 76), Гетьман Василь, Кримінський Богдан, Деренюк Ярослав, Пендерецький Ярослав (Кашуба Андрій, 46), Бесага Максим, Гриців Тарас, Купчев Володимир
ФК «Калуш»: Федик Любомир (Кузів Богдан, 46), Олевич Ярослав, Король Андрій (К), Мельник Андрій (Іванів Василь, 73), Гудак Степан, Боднар Олег, Мельник Орест (Салаш Андрій, 82), Коско Юрій, Борщ Володимир (Заєць Назар, 85), Рибатчин Андрій, Гнатківський Тарас
Попередження: Бесага Максим (20), Товстий Микола (28), Купчев Володимир (29), Кримінський Богдан (63) – Мельник Орест (8)

 

Гра розпочалась в жвавому темпі, калушани намагались більше комбінувати, господарі діяли від оборони. Суперники поступово призвичаїлись до весняного газону і придивились один до одного. На 9-й хвилині Тарас Гнатківський небезпечно пробив з розвороту – м’яч пройшов трохи вище поперечини. В центрі півзахисту «Енергії» виділялись індивідуальними діями Богдан Кримінський і Максим Бесага, які на двох організували кілька гострих атак.
Лише наприкінці тайму ФК «Калуш» отримав відчутну перевагу, коли протягом останніх десяти хвилин змарнували свої нагоди Борщ і Коско. А найбільш реальний шанс втратив Гнатківський, який вискочив віч-на-віч з Мафтієм Кудлою, але з лінії воротарської площадки влучив у ногу голкіперу.
Після перерви яскравих дій у грі обох команд було не так вже й багато. Калушани протягом 45-ти хвилин “відмітились” лише штрафним у виконанні Андрія Короля і сольним проходом Тараса Гнатківського, з яким насилу впорались захисники і голкіпер. За господарів момент у відповідь знову створила зв’язка Бесага-Кримінський, проте удар останнього точним не вийшов. Як підсумок – нічия 0:0.

 

 

Короткий післяматчевий коментар головного тренера бурштинської «Енергії» Володимира Рудницького: «Грою команди і результатом я в цілому задоволений, адже нам протистояв колектив рівня першої ліги обласного чемпіонату. До того ж, в матчі не змогли зіграти Тарас Воробець, Роман Стецьків і Денис Рудницький. Стосовно планів на цей сезон, то ми почали до нього готуватись ще 28 лютого, і дасть бог, візьмемо участь в змаганнях. Команді обіцяє допомогти ДТЕК Бурштинська ТЕС, покращення фінансування, в тому числі й з місцевого бюджету, очікуємо вже в наступному році. Сьогодні до нас надходять пропозиції, що до виступу у вищому дивізіоні, проте, ми ще не готові до цього ні фінансово, ні організаційно. Не треба бігти поперед батька в пекло – прийде час, і бурштинська команда обов’язково з’явиться серед сильніших команд нашої області.»

 

Друга нічия без голів

В суботу ФК «Калуш» зіграв свій другий товариський поєдинок в рамках підготовки до чемпіонату Івано-Франківської області. Матч в Бурштині проти місцевої «Енергії» знову не приніс калушанам забитих голів і завершився сухою нічиєю.

Залишити відповідь