Чемпіонат області-2014

 
Вступне слово виголосив виконувач обов’язків голови Тарас Клим, який закликав керівників провідних клубів докласти максимум зусиль, для того, щоб зберегти обласний футбол. Бо через складну ситуацію в країні, на більше розраховувати важко. В нинішніх умовах на клуби чекає жорстка економія і скорочення витрат, і федерація готова до такої роботи. Зі своєї сторони, керманич обласного футболу пообіцяв врахувати всі пропозиції, щоб в цей непростий рік провести обласний чемпіонат для футбольних уболівальників.
Виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора повідомив присутнім, що сезон-2014 стартує 27 квітня. Федерація провела значний об’єм роботи  в регіонах. З можливих учасників вищого дивізіону Косів виявив бажання грати в другій лізі, відмовились від підвищення в класі «Карпати» (Кути) і «Сокіл» (Павлівка). У випадку відсутності “кворуму”, йшлося про об’єднання двох ліг у одну з формуванням двох зон по територіальному принципу. Вивчивши стан справ на місцях – а на цей час вже є підтвердження від десяти команд (під питанням залишається «Нафтовик») – вирішили провести чемпіонат-2014 в двох лігах. Для збалансованості календаря змагань необхідна парна кількості команд-учасниць, оптимальний визначений варіант – 12. Тому можливою є участь одного чи двох представників другої ліги, які мають відповідну матеріально-технічну базу.
Як зауважив заступник голови ІФФФ Василь Луцький, перебудови футбольного господарства зараз потребує вся наша країна. Так, замість другої ліги ПФЛ, яка є умовно-професійною, активно обговорюється створення перехідної ліги. Для області потрібна планова реорганізація, яка вже розпочалась (зменшення кількості команд). Також заслуговує на увагу перехід на систему проведення змагань “осінь-весна”, до чого спонукає єдина реєстраційна база. Ще одне питання найближчого майбутнього – це реорганізація ДЮФЛ. Для цього пропонується відмовитись від юнацьких складів і прив’язати клуби до місцевих футбольних шкіл, яким буде надаватись фінансова підтримка.
В ході розгляду порядку денного присутні ухвалили рішення зберегти розміри оплати арбітражу, заявочних та індивідуальних членських внесків на минулорічному рівні, а також залишити в Регламенті вимоги відеозйомки матчів і використання четвертого резервного арбітра. Інші пропозиції – що стосувались зниження віку гравців юнацьких складів і участі футболістів за відповідним місцем реєстрації проживання не знайшли підтримки.
Голова Науково-методичної ради ІФФФ Микола Васильків наголосив на вимоги що до статусу тренерів любительських клубів, які повинні бути введені в штат або працювати по угоді на громадських засадах. Вони зобов’язані мати диплом “С” ФФУ чи бути слухачами відповідних курсів. В зв’язку з цим, Івано-Франківська обласна федерація футболу та Науково-методична рада ІФФФ оголошує набір слухачів курсів для навчання тренерів дитячо-юнацьких спортивних закладів та аматорських футбольних команд області, які розпочнуться наприкінці березня.

ФК «Калуш» виступить в першій лізі

Минулої п’ятниці в приміщенні офісу ІФФФ (м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 80) відбулась нарада за участю президентів одинадцяти футбольних клубів першої ліги – учасниць минулорічного чемпіонату області. На заході були присутні керівники обласної федерації футболу – Клим Т. П., Сікора В. В., Луцький В. А., члени виконавчого комітету – Васильків М. М., Лаврів І. Г., Овчар М. М., голова тренерської Ради – Пристай М. С.

Залишити відповідь